fredag 24 september 2010

Rapport, Bic-Techno KLM, Getskär

Bic-Techno KLM, klassmästerskap 2010, Getskär 18-19 september

Årets KLM arrangerades av Getskär en bit söder om Stenungsund. Vattnet utanför Klubben är platt och ger ofta nästintill perfekta förhållanden för bansegling i vindsurfing.

Prognosen för helgen såg lovande ut, en kuling strax utanför kustbandet
skulle ge oss bra vind. När registreringen var avslutad hade vi 10 seglare i Bic-Techno klassen, varav hela 8 deltagare kom från vindsurfinggymnasiet i Varberg.

Lördag:
Vädret klarnade upp efter en morgon med regn. Skepparmöte hölls vid 10 och första start var planerad till klockan 11:00. Planen för dagen var 6 race. Bic gänget riggade sin utrustning och gjorde sig redo för race, de visste att det skulle bli race trots svaga vindar i och med att det är en klass med centerbord. Dagen bjöd på svåra förhållanden med mycket vindskift, det gällde att hålla full koncentration under hela racet och leta lyft. I och med de svåra förhållandena blev fältet relativt utspritt.

Dagen Bjöd på 4 väl genomförda tuffa race, vilket innebar att man får räkna bort ett race från resultaten. Deltagarna riggade ner sin utrustning för att senare bege sig hemåt. Efter lördagens seglingar var Marcel Netzén Örn i Ledningen.

Söndag:
Skepparmöte klockan 09:00. Det var nu svaga vindar, men prognosen hade lovat att det skulle öka mot eftermiddagen. Bic seglarna gjorde sig redo för att köra, medan formula gänget tog det lugnt på land, flaggan AP var uppe för dem på grund av för lite vind. Bic fältet bestod idag av 8 seglare, samtliga från vindsurfinggymnasiet i varberg. Förmiddagen bjöd på 3 race, där vinden ökade successivt under varje race. Det var stundtals hårda kamper på vattnet. Vinden låg lite mer på syd idag, vilket innebar lite stabilare vind, men det var fortfarande byigt. Det var dags för lunch för Bic gänget, samtidigt som formula stack ut för att köra sina race, vinden hade nu ökat.

Bic Seglarna trimmade om sina segel för hårdare vind inför det sista racet efter lunch. 1:a platsen var redan säkrad, men det skulle bli en riktig hård kampen om den totala andra platsen. Vinden låg nu på ca 7 – 12 m/s. Det var nu så bra vind så man stundtals kunde plana även på kryssen, men man fick hela tiden vara beredd på att fälla ner centerbordet och justera mastskenan mellan vindbyarna.

Efter totalt 8 väl genomförda race hade vi fått fram en Klass Mästare i Bic-Techno.
Stort Grattis till Marcel Netzén Örn från varberg (SSvendels), totalt 6 poäng.
2:a Jacob Fagerström från varberg (VVK), totalt 17 poäng.
3:a Linn Johansson från varberg (VSS), totalt 18 poäng.

Resultat finns på SVFs hemsida www.vindsurfingforbundet.com
http://www.vindsurfingforbundet.com

Bildspel av Janne S. http://www.gess.info/bilder/2010/SweTour/

Stort tack till arrangerande klubb Gess samt alla funktionärer på vattnet och på land för ett väl genomfört KLM.

SWE-120
Marcel Netzén Örn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar